Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

teisipäev, 5. juuli 2022

CCXLIX: natuke konkreetsust, härrased vannutatud ja vannutamata mehed ja naised

Ei, ma saan aru küll, et selle teose idee on pisut teistsugune ja pisut keerukam, aga mõnikord tahaks, et maaslamaja võtaks sirutatud käest korralikult kinni või püstiseisja käe kenasti ulataks - nii et sellest saab kinni võtta, mitte ei hoiaks lihtsalt oma võdisevat jäset su suunas suutmata valida kas või mis, nagu osutades, aidates/abi otsides, mõeldes, otsides kontakti, aga samas kokkuvõttes pigem lihtsalt otsustusvõimetult töllerdades, sest mitte me kõik ei ole kõikvõimsad loojad kelle puhul piisab otsustusvõimetust töllerdamisest, kelle otsustusvõimetu töllerdamine, kelle peaaegu-puudutus on mõjusam kui ühegi teise asja või olevuse kõige vingem tegu, või siis laseks oma kuradi käe alla ja läheks minema/heidaks pikali ja hoiduks sellest poolpeeretavst liigutusest - sirutan/ei siruta kätt, tõmban&eitõmba/lasen&ei lase ennast püsti tõmmata, sest no kaua võib, otsusta ära ja muidugi ei ole ma ise parem ja muidugi ei olegi kerge otsustada, seda enam, et enamasti ei pikuta kumbki, mõlemad seisavad või peaksid seisma, võrdsetena, sirutama käe või mitte sirutama, selle vastu võtma või mitte, tantsima kaera-jaani või sambat või mitte. 

Lahtiütlus&kinnimätsimine: Ah, mis, ei. See ei ole minu isiklik probleem, vähemalt mitte viimasest ajast. Püüdsin lihtsalt üht tähelepanekut võimalikult selgelt, sisu ja vormi ühtsust silmas pidades kirja panna, aga ega ma seda samas ka lihvima jäänud. 

5 kommentaari:

  1. Ei ole. Ei upita seal keegi kedagi, see on pilt juhtmevabast laadimisest. Looja ja Loodu sõrmede vahel on kujuteldav jumalik säde, kaarleek, mis peaks loomingu loojaga võrdseks tegema. Kriitikud (need keerubid ja muu alaealine seltskond) ümber looja rikuvad sündmuse ja kisuvad sädeme saatjat vastuvõtjast eemale ("Ära mässa, see on ebaõnnestunud looming, las jääb vedelema!")
    Agressiivne kriitika ongi meie ebatäiuslikkuse põhjus juba aegade algusest.

    VastaKustuta
  2. Pakun ühe tõlgendusena, et mees on kõhklev ja pole kindel, kas tasub tollele kuradile sõrme anda, äkki võtab kohe käe? Jummel on siin ilmselgelt aktiivsem ja pealekäivam pool. Ma muidugi ei mäleta kunstiajaloost muffigi ja piibelgi vaid paar korda läbi loetud.
    Liis

    VastaKustuta
  3. Eks mu loba tõukub pildist üsna kaugele, aga jah.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keegi ei märganudki, et mu kommentaar oli agressiivse kriitika arhetüüp.... :)
      /pettunult vasakule võssa ära/

      Kustuta
    2. Me lihtsalt ei võtnud sütta, sest oleme su kommentaare varemgi näinud. Aga, jah, oleks pidanud tunnustama kunstilise terviku eest, asi on seda väärt!

      Kustuta