Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

teisipäev, 6. oktoober 2020

C: kus on kirjas ja kes on öelnud, et elu peab lihtne olema?

Vastuseks pealkirjas esitatud populaarsele küsimusele - mina olen selle kirja pannud ja ma olen seda öelnud ka. Hetkel ei tule meelde, kuhu ma selle kirjutasin, kindlasti sellesse blogisse, mis on praeguseks maha võetud, aga kirja on see pandud ja võin ka üles otsida ja võin veel kuhugi kirjutada. Elu peab lihtne olema. 

No kuulge, see on ju selge. Kui tunnete, et miski on mäda, siis hakake selle kallal nokitsema. See on lihtne. See pole alati kerge, aga see on lihtne. Muidugi, lihtsuse saavutamiseni, tõrke ja teo või siis unistuse ja teo sidumiseni viib okkaline rada, aga põhimõtteliselt on see lihtne ja see on sedasorti lihtsus mille poole tasub püüelda. Minu arvates. Jesver-tosver, ma peaks vist täpsemini seletama, aga ma ei seleta, sest tegelikult tahtsin ma öelda, et küll mulle meeldib oma elu keeruliseks elada. 

Noh, kas nüüd just elu, aga ikka. Asi on nimelt selles, et mul on korralik habemenuga ja üks kohutav säästuväits. Ja kas ma ajan hea noaga ja kuulan kuidas selle tera habemekarvade langedes rõõmust säriseb? Ei. Mul on vaja see säästuväits nii teravaks saada, et seegi kõlbaks. Ma olen umbes nagu miljunäär, kes võiks sõita mõne luksusautoga, aga putitab selle asemel Moskvitš 412-teistkümmet. Aga no käima sain, see on nüüd piisavalt terav. Ta ei tekita küll niisugust nauditavat heli ei rihmal teritades ega ka minu nahal liueldes, aga muidu juba täitsa nii. Ja no heliga ei anna koduste vahenditega midagi teha ka, see on ikkagi tera omadus. 

Ühesõnaga, jah, mõnikord on tore mingi jamaga pusida, aga üldiselt: loodetavasti on mu mõte siiski arusaadav, elu peab lihtne olema.

6 kommentaari:

  1. Absoluutselt peab elu lihtne olema. Seega võiksid sellest veel kirjutada küll, oleks tore, kui see arusaamine tasahaavalgi kollektiivses alateadvuses juuri alla võtma hakkaks. Muidu jätkub aegade lõpuni autopiloodil jaur sellest, kuidas elu ei pea lihtne olema etc.
    Ja ma olen kunagi umbes samal teemal kirjutanud, siin. No teatava nüansierinevusega, aga sellegipoolest.

    VastaKustuta
  2. Einojaa, ikka nüansierinevusega. Ma olen üsna kindel, et ma olen sellest ka mingi nüansierinevusega varem kirjutanud. Paar juhtumit suudan meenutada ka.
    Aga sinu viide ei vii mind kuhugi. Minu (brauseri seadistuste) viga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu viga, ilmselt, üritasin ebaõnnestunult klikitavat linki tekitada. Aga võib-olla pole html lubatud ka. Jutuke on muidu siin: https://toidutegu.wordpress.com/2011/04/23/krevetisupp/

      Kustuta
  3. Ma olen ka paar korda kirjutanud, et elu peab lihtne olema! Kui piisavalt palju kirjutada, siis äkki jääb ajapikku meelde ka.

    VastaKustuta