Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

reede, 22. jaanuar 2021

CXLIII: unelmate ameteid, siide sameteid ja eksiteid

Leidsin sellise pildi. 


Mulle tundub jube lahe amet. "Tunned, soolane?! Aga mõtle nüüd kui keeruline on selle info viimine sinu ajju, kõik retseptorid ja värgid." Või: "Oled sa tegelikult mõelnud, kuidas saab moos kommi sisse? See on väike ime!" Või: "Kujuta nüüd maailmaruumi ette. Ei, päriselt. Kujuta ette selle mõõtmeid ja ... Oota, ma toon graafiku." 

Korra olen seda ametit proovinud ka. Nimelt tutvustasin kolleegile viletsas vene keeles kaubalifti: 
"Лиса двадцатого века представляет: маленькая чуда!" Ja siis seletasin, et paned ühel korrusel trääni lifti, vajutad nuppu ja võtad järgmisel korrusel trääni liftist välja, kas pole võrratu?! 

4 kommentaari:

  1. Lifti kui ime kohta on anekdoot, kuidas perekond maalt satub esimest korda elus kõrghoonesse :)

    VastaKustuta
  2. Räägi välja. Tutvustava lause põhjal on võimalik tuletada paar varianti.

    VastaKustuta
  3. Maaperekond ema-isa-poeg satuvad kõrghoonesse ja vahivad imestunult ringi. Avaneb uks, mille taga on väike kambrike. Eakas daam astub sisse. Möödub aeg, uks avaneb taas ja välja astub noor neiu. Laps sikutab issit käisest - kule issi, saadame oma emme ka sinna väiksesse tuppa!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Khuul. Ei mäletanud või ei olnud kuulnud. Need variandid mis mulle pähe tulid, olid kehvemad (aga ma juba ei mäleta neid enam).

      Kustuta