Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

neljapäev, 4. veebruar 2021

CXLVII: paar küsimust

Seoses tippspordirahva moraalse väljapressimisega ja Seli nimetamisega aukodanikuks tahtsin paluda, et keegi seletaks mulle ära kuidas:
a) tippsport rahva tervisele kasuks tuleb, liikumisharjumusi edendab. Seda mantrat korratakse kogu aeg, aga ma ei ole ühtegi asjalikku selgitust kuulnud. Isegi kui natuke tuleb, siis tundub, et liikumisharjumuste toetamine ja visa selgitustöö, et sellel pole mingit pistmist tippspordiga, annaks parema tulemuse. 

Noh, tegelikult on neid küsimusi veel. Mõtlesingi küsida, aga teised küsimused tundusid selle ühe kõrval suhteliselt ebaolulisemad. 
Olgu öeldud, et ma ei ole tippspordi vastu. Tehke kui tahate ja toetage kui tahate ja jälgige kui tahate (ma ise jälgin ka mõnda ala). Kõik on ok. Aga mingi kahtlus ikka jääb. 

6 kommentaari:

  1. Ei tule kasuks, minu arust ei tule mitte kuidagi kasuks. Tippsportlaste kasvatamine ja liikumisharjumuse tekitamine on/peaks olema kaks täiesti eri asja. Aga ma parem ei hakka oma tavalist ränti sel teemal esitama.
    Ühesõnaga ma loeks ka hea meelega, kui keegi ammendavalt seletaks, kuis tippspordi toetamine rahvatervisele kasuks on.

    VastaKustuta
  2. Nojah. Peab saatma teabenõude kuhugi.

    VastaKustuta
  3. Ma ka ei tea, aga ega see mind ei takista luuletamast, näiteks stiilis, et tippsportlane mõjub lastele innustavalt (kes tahab üllalt olla maailma parim, kes mõtleb küüniliselt, et teeniks kõvasti pappi).

    VastaKustuta
  4. Tajun tõesti meie vahel klappi:
    mina luuletan, sa kokku ajad pappi.
    Sestap panemegi leivad ühte kappi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :-D Jah, pole salata, eks paistab ikka välja, kes päriselt luuletab, kes kõigest projektide/arengukavade ülespuhutud teksti produtseerib (ja seda luuletamiseks blufib). :-)

      Kustuta
    2. Hm. Kui sa nii ütled, siis peaks kirjutama sporti ülistava luuletuse.

      Muide, siin üks Liis saatis mulle lingi, mis on mul veel korralikult läbi töötamata. Et vb on mingi seos.

      Kustuta