Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

pühapäev, 11. juuli 2021

CLXXXXIV: andke mulle ajamasin ja ämbritäis õlut

Tähendab, ajamasinat ma tegelikult ei taha, see on üks halb masin. Või, õigupoolest kordan häbematult enda sõnu, et mul juba on, Tõsi, baasmudel: liigub normaalkiirusel tuleviku (sh surma) poole. Mõnikord on lihtsad asjad paremad. 

Aga ajamasin tuli meelde seoses mõtlemise- ja reaktsioonikiirusega. On ju nii, et intervjuud andes või solvangule või mingile suvalisele väitele vastates ei pruugi õige vastus kohe pähe tulla. Tuleb hiljem. Mõnikord on küsimuses või väites nii palju asju valesti, et ei suuda neid kohe teadvustadagi ja siis kütad lahtise käega vastu laineharju ja lööd ropult mööda. 

Igatahes, nägin nüüd uudiseid Conor McGregori kohta. Kes ei tea, siis piisab kui öelda, et ta tegeleb (tegeles) võitlusspordiga ja on selline mees, kes ähvardab vägivallaga ka väljaspool ringi ja solvab vastast ja tolle ema ja pruuti ja kassi. Ühesõnaga, mats. Samas on see skeem äriliselt väga kasumlik ja eks ta sellep nii teebki. Ja nüüd, olemata vaadanud matši või ammugi pressikonverentse, olles pealkirjadest välja lugenud, et ka enne eilset matši käitus ta täpselt samuti, turkas mulle pähe, mida mõni vastane võiks talle öelda (muidugi rahulikuks jäädes). Konkreetset sõnastust pakkuma ma ei hakka (kuigi see tekkis ingliskeelsena mu pähe), sest seda saaks ja peaks ütlema ikkagi mõni tüüp kellega ta ringis kokku läheb, mitte mingi suvaline blogija põllutalus. 
Aga pmst leidsin, et ta on tõeliselt hale tuust, kui mõne miljoni pärast sellist ila suust välja ajab. Peab ikka väga kurb ja väga vaene olema selleks. Kusjuures, sellise käitumisega muudab ta maailma halvemaks paigaks, kahtlemata. Nagu peaaegu ei ole nalju, mis on lihtsalt naljad (suurem osa on ikka kellegi arvel, mingi võimustruktuuri lõhkumiseks või kindlustamiseks), nii ei ole ka lihtsalt kirgedekütmist ja etenduseandmist, igal etendusel (kui raske seda ka uskuda ei oleks), on mingi sisu. 

Aga alustasime masinatega, lõpetame samuti masinatega. Masinat nimetatakse kasutuks masinaks, aga minu meelest on tegemist filosoofilise zen-masinaga. Võinoh, vb mitte zen, aga igatahes on meil kõigil sellelt masinalt üht-teist õppida. 

ps. pealkiri on inspireeritud kunagi nähtud koomiksiribast, kus vanatädilik naiskangelane üürgab laulda: "anna mulle seajalg ja ämbritäis õlut!" Võimas. Selles mõttes, et väga mitmes mõttes hea koomiks, aga kuna ma tõenäoliselt pildilist tõestust ei leia, siis ei hakka otsimagi ja rääkima ka mitte. Ernie koomiks muidu. Ja vb mäletan valesti, see on aastakümnete tagant. 

3 kommentaari:

  1. "kannutäis õlut" oli seal minu mäletamist mööda.

    VastaKustuta
  2. Jään sedapuhku endale kindlaks, aga eks või olla ka tõlkeerinevusi. Tõe väljaselgitamine on liiga ajamahukas, mina küll ei viitsi.

    VastaKustuta
  3. Ja laul on "Gimme a pigfoot and a bottle of beer" ning pigfoot olla üldse kala ... segadus süveneb.

    VastaKustuta