Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

neljapäev, 2. september 2021

CCV: kus häda kõige ligem, seal abi hüüab tulles

Käisin eile rauapoes. Niipea kui prillid silmile langetasin, läksid need uduseks. Teadagi. Jõudsin kuidagi õigesse vahekäiku, aga vajaliku trääni leida oli raske, sest väikesed kirjad, prillid udused. Võtsin prillid eest. Ei midagi. Ei näe. Nii palju nägin, et üks poisiklutt vudis mööda. Kahmasin tal turjast ja nõudsin: "Nii, poiss, loe mulle see riiul ette!" Luges ilusti. Need tänapäeva noored on päris viisakad kui kenasti küsida. Sain vajaliku kraami kätte, tänasin ja prille uuesti ette pannes ja poisikest maha (hoidsin tal seni turjast, et ta kõrgemalt ka lugeda näeks) poetades tundus poole sekundi jooksul enne prillide uduseksminekut, et ei olnudki poisike, oli üks väike vanamutt. 

Igatahes. 

Katusel käidud, korsten pühitud. Naabriproua oli telefonivalves. Ütlesin, et kui ma 15 minuti pärast uuesti ei helista, siis sõitku kohale ja vaadaku kas kõlbab veel kiirabi kutsuda või matab lauda taha maha. Labidas on väljas. Vana kartulimaad peaks olema päris mõnus kaevata ka. 

3 kommentaari:

  1. Mul läheb pidevalt meelest prillid poodi kaasa võtta. Võõraid kutte/mutte pole veel kasutanud, aga mõni oma järeltulija on päris tihti käepärast. Nende etteloetust võib muidugi poolega petta saada, aga nii selle kaalutlemata riskiga juba on ...

    VastaKustuta
  2. Kui maski ette vajutad, siis pole prillidest nagunii suurt kasu. Vähemalt minul lähevad need hetkega uduseks. Jah, siin on ka kogu selle jutu selgitus järeltulevate arheoloogide jaoks, kes ülalkõikuva hämara joba kunagi papüürusrullilt avastavad. Selle jutu kirjutamise aegu pidi kauplustes maske kandma.

    VastaKustuta
  3. Ei, ei lähe prillid uduseks. Maskikandmisel prillide udustumise vältimiseks on mitu varianti (LMGTFY), aga ma kasutan kõige lihtsamat: mask tõmmata võimalikult silmade juurde ja prillid lükata natuke rohkem ninaotsa poole. Sel juhul ei kondenseeru hingeaur klaasidele, vaid pääseb vabamalt valla.

    Korstnapühk on asi mida olen muudkui edasi lükanud, aga tuleb vist ära teha jah. Tänan vihje eest, panen labida valmis.
    Liis

    VastaKustuta