Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

reede, 4. märts 2022

CCXXXIII: ma arvan, et ka praegu võib tühistest asjadest rääkida

Nimelt otsustasin, et hakkan dieeti pidama. Ma ei ole just kohutavalt ülekaaluline, aga usun, et dieet tuleb kasuks. Kahtlemata kujuneb see raskeks ja nõudlikuks, pean kogu oma mõtlemise tasapisi ümber kujundama. Dieet põhineb ühel konkreetsel ideel: naudi toitu. Ära jälgi mingit krdi toitumisinfot (inimene sööb, mitte ei toitu!) ega tervislikkust, ära pugi puhtast harjumusest seda, mida vanaema nelikümmend viis aastat tagasi pakkus. Püüa lihtsalt meeles pidada, et naudiksid toitu. See ei tähenda õgimist. Ma millegipärast usun, et kui oma kehaga enam-vähem rahujalal elav inimene unustab kõik kilorid ja kalorid, lähtub ainult nn sisetundest, siis läheb kõik paremaks. Võib süüa kõike, mida tahad. Nii palju kui tahad. Aga mitte rohkem! 
Sest kas sa tõesti tahad mingit krdi plönni, mis sinus ilmselgelt mingi ummistuse tekitab või siis piirduda ainult tutikesega haldjahabemest, mis võib parimal juhul näljatunnet süvendada? Ei taha. Kui oled suurema jama endalt maha raputanud, siis ei taha. Või vähemalt mitte kuigi tihti. Ja kas tahad ennast süüa lõhkemiseni täis? Kah ei taha, tegelikult. Ja kui tõeline tahtmine pisutki sagedamini võidule pääseb, siis - usun - hakkab ta võidule pääsema üha väiksema vaevaga. Suurema osa asjadega see nii käib.

Mina ei viitsi ega taha toitumisalases diskussioonis osaleda (nagu öeldud, eelistan toitumisele iga kell söömist), aga on andmeid, mille põhjal soovitatakse julgelt süüa rasvast, suure toiteväärtusega toitu ja täiesti teadlikult, mõnuga. Aju annab kehale õigemad käsud. 

Lähtun ideest, mille kohta luuletaja on öelnud nii: 

öeldakse
oleks hirmus
kui inimene teeks
mida hing ihaldab

unustatakse
sel inimesel
oleks hing

kui oled endale
hinge kasvatanud
mida kurja
sa ikka teed

Lahtiütlus: olen tegelikult selle dieediga juba alustanud, aga nüüd sain pisut täpsemalt, sõnastatavamalt aru, milles tegelikult kühvel. 

ps. Vaata ka: jah, mu keha on põletusahi. Kes on ahju kütnud, teab, et kummikuid ja kilekotte tulle pilduda ei ole tark - varem või hiljem puhkeb korstnas tulekahju. Loomulikult püüad kütta siis kui on külm, parasjagu, kuivade puudega. 

6 kommentaari:

  1. Olen sinuga 100% nõus, pidanud sellist dieeti 10 aastat umbes ja enesetunne hea, peale vaadata ilus, kõik korras ja miks üldse kunagi keegi teisiti???

    VastaKustuta
  2. Noh, jah, ma jätsin kunagi niimoodi suitsetamise maha. Aga sedasorti tarkus ei püsi minusugusel piisavalt hästi meeles, siis võib kirja panna.

    Kirjapanemisest: Petka ja Tšapai sattusid valgete kätte vangi. Neid piinati terve päev, nad ei reetnud ühtegi saladust. Lõpuks piinajad väsisid, viskasid meie kangelased kongi. Nüüd läksid Petka keelepaelad valla: "Ma ju ütlesin, et kirjutame üles! Sina muudkui: jätame meelde, jätame meelde ..."

    NB! Ma ei anna kellelegi nõu, lihtsalt ise lähtun sellest.

    VastaKustuta
  3. Söömisjutu kohta: jah.
    Ja tühistest asjadest mitte ainult ei või, vaid peabki rääkima ka praegu. See ei aita kedagi, kui oma igapäevaelu hüljata ja nurgas kägarasse tõmbudes ainult uudiseid jälgida, nagu kõik muu poleks enam piisavalt oluline või tõsine või nagu võrduks ükskõik millele muule mõtlemine hoolimatusega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, kindlasti, olen nõus. See käib nüüd selle tühiste asjade jutu kohta.

      Kustuta