Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

laupäev, 19. märts 2022

CCXXXVI: haige fantaasia

Nõnda. Mõtlesin praktilistele asjadele. Konkreetsemalt: kontoritoolile. Kirjeldan, millist tooli ma endale tahan, äkki keegi teab, kas selline on olemas. Tundub lihtsam lahendus kui kogu internet läbi vaadata. 

Toolil peab olema. 
1) neli jalga (sest ma tahan oma jalgu maha panna ja ei taha mingite ratastega võidelda, neid on enamasti viis ja siis jääb üks poolparatamatult jalgu, ja üldse!: ma EI TAHA tooliga Paunverre sõita, jaksan selle õigesse kohta tõsta ja mul pole mitte sugugi tarvis, et see mul laua taga ringi veereks. Mh ka sellep, et mul on üürikorteris põrand kaldu ja seda ma sirgeks ajama ei hakka. Aga ma ei tahaks neid rattaid nagunii. Ausalt, me oleme mobiilsuseihalusega lolliks läinud, isegi elektriradikatel on rattad. Panin enda radikale puujalad (sest üks mutter tegi kolimise käigus putket ja kui ma seda radikat kunagi kasutama peaks, siis tõstan sunniku enne sisselülitamist õigesse kohta, täiesti tehtav. Lisaks puujalgadele kaalun radikale ka papagoi tegemist, aga see peaks olema traadist, igal juhul metallist. Pole veel ette võtnud. Ja kui see saab paika, siis ka konkskäsi. Või, ok, vb seda pole vaja. Eks ma vaatan. Igatahes, teema juurde naastes: toolil peavad olema jalad, mitte rattad. (Hmm, kas see ei viita inimeste üleüldisele põlgusele jalgade ja armastusele rataste vastu?) 
2) reguleeritav kõrgus
3) ei mingeid krdi käetugesid, palun! (Sest ma tahan teinekord toolil istuda rätsepaistes (mis omakorda esitab nõudmisi ka kannialusele pinnale). Ja no üleüldse, tänan väga, mul on käed kenasti õlgade küljes kinni, issand on selle asja juba lahendanud. Pealegi, kui mitte arvestada ülepingutatult polsterdatud tugitoole, siis pole mugavaid käetugesid olemas.) 
4) Mugav seljatugi mille saab langetada poollamasklevasse asendisse. 
5) Toolil pole tingimata tarvis ümber oma telje keerelda, aga selle saab võib-olla andeks. 

Minu meelest on selline tool: a) ideaalne ja b) täiesti tehtav. Kas keegi on selle juba teinud või magasin jälle maha võimaluse rikkaks saada? 

4 kommentaari:

  1. Otsin juba aastaid samasugust tooli. Pöörlemine pole oluline.

    VastaKustuta
  2. Ei ole tõesti.
    Krt, nüüd kaotasin lootuse. Hakka või ise vabrikandiks.

    VastaKustuta
  3. Kui nelja jala nõudmises järeleandmine teha, siis baaritool saab kõige rohkemate punktidega hakkama.

    VastaKustuta
  4. Baaritoolid ikka ei anna päriselt mõõtu välja. Ja neli jalga pole olulised, oluline on rattavabadus ja vabadus oma jalgu erineval moel (sh sümmeetriliselt ja tooli alla) maha panna - seda tehes kipuvad rattad, erinevalt jalgadest!, jalgu jääma.
    Tegelikult on sellised toolid olemas küll, lihtsalt, paistab, Eestis ei müüda. Paar varianti on, aga need pole päris need. Ega sellest midagi. Töö tegemiseks on mul tegelikult sobiva kõrgusega köögitool, see on ergonoomilisem (kuna võimaldab asendit muuta) kui enamik ergonoomilisi toole. Lihtsalt, mõnikord tahaks vaadata jalgpalli või mõnda filmi/seriaali, siis võiks ju lösutada. Kirjutuslaud on diivanist kaugel, üht tugitoolilaadset ma siia korterisse ei kavatse mahutada jne. Eks ma siis harutan arvuti monitori küljest lahti ja tõstan improviseeritud pukile. Sõnaga, mu mure ei ole nii hirmus suur. Aga kirjeldatud tool tundub mulle kõige loogilisem tool üldse. Kahju, et mul nii vähe mõttekaaslasi on!

    VastaKustuta