Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

neljapäev, 5. november 2020

CVIII: saladus, mis lõi interneti tummaks

Niisiis, eks me kõik ole kuulnud saladustest, mida teadlasedki selgitada ei oska, ja mis internetis mehemoodi üheksandat lainet löövad. Mul on siin ka üks selline. Köögilaua taga istudes näen aknast, et teisele poole teed, põllule, on püstitatud valgustahvel. Kui välja minna või vaadata toa aknast, siis ei paista midagi. Olen põllu läbi käinud, päeval ja öösel, aga tahvlit pole. See on näha ainult ühest kohast köögiakna taga, öösiti paremini. 
Kahtlemata on tegemist hingedemaailma läkitusega. Imelik ainult, et nad kasutavad valgustahvlit, millel olevaid kirju ma lugeda ei näe. Ja, noh, üldse - valgustahvlit! Aga ega lihtne inimlaps suudagi kõike seletada, maailm on palju suurem ja hirmuäratavam kui need niinimetatud "teadlased" oma lapsikus ülbuses kinnitavad ja selle saladused on mõnikord otse meie nina all (kuigi kättesaamatud). Antud juhul küll üle tee, kuskil põllu peal. Ehk muudetakse kunagi kirja suuremaks või siis hakkan mõistma selle läkituse metafoorset sisu, saavutan - nii-öelda - valgustatuse. Lootkem! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar