Kinniütlus

Jaurublogi on õhinapõhine loraskoop, lugemiseks tasuta nii äri- kui erakasutajale. Soovin, et see muutuks veel turvalisemaks. Seepärast kaaluge ahhetamist. Teie ahhetused (ja muud onomatopoeetilised röginad, sh oiged ja karjatused) kahtlemata aitavad mingil moel.

laupäev, 19. september 2020

XCII: olulist

 Ähvardasin kunagi rääkida, miks fb ja sotsiaalmeedia minu arvates saatanast on. Vb teen seda kunagi, aga seni pakun lugeda Epu postitust, kust võib leida linke headele artiklitele. Soovitan neid lugeda. Filmi pole ma veel näinud. 

Lisaks kordan üht oma vana, pealtnäha lapsikut tähelepanekut. Sotsiaalmeedia on tasuta. See tähendab, et see toitub meie tähelepanust, tähelepanuvõimest. Mõelge korraks, kui paksuks me selle elaja oleme nuumanud ja, tõepoolest, mille ning kelle arvelt. 

PS. Ah, et blogi on ju ka sotsiaalmeedia? Noh, vb. Aga ega sotsiaalmeedia idee iseenesest ei ole halb, halb on, ... Teate, lugege neid artikleid. 

5 kommentaari:

  1. Eks too on see häda jah, et ühismeedia on kõik ühes kimpus: FB, Twitter, Instagram, blogid, Soundcloud, Youtube, reddit – kõik meediumid, mis võimaldavad vahetult väljenduda. Kui hakatakse selle (halbadest) mõjudest rääkima, siis need on ikkagi väga eritahulised, juba puhtalt meediumist tulenevalt.
    Liis

    VastaKustuta
  2. Nõus. Pean täpsemalt väljenduma.

    VastaKustuta
  3. Minu jaoks pole õudne mitte sots-meedia kui nähtus, vaid selle monopoliseerumine paari suure USA (või Hiina) ettevõtte kätte. Ja kogu muu tehnoloogia koondumine ka. Koos sellega ka raha või vähemalt käibe koondumine.

    Mu meelest oleme me väga reipal sammul teel kõige koledamate düstoopiate suunas, mille ulmekirjandus on välja nuputanud.

    Ma ei näe ka ühtegi arukat väljapääsu ka. Noh maailmasõjad ja apokalüps (kas ma kirjutasin õigesti?). Kas me tahame neid? Aga mingit sorti pauk peab tulema, ja mida edasi, seda suurem.

    VastaKustuta
  4. Paraku jah. Ja see asi tulistab mitmest suunast, see on ka õige. Mina kaeban peamiselt selle üle, et nt fb ikkagi mõjub suurele osale inimestest väga halvasti. Ja ühiskondlikele suhetele. Aga eks ole teisigi mõjunurki, jah.

    VastaKustuta